Profil de campion - Toma Alexandru

 

9 iunie 2012. Cupa Macec 2012 , etapa 1 - Braila , Romania.

 

Putem spune ca am asteptat intens acest moment si intr-adevar am avut parte de-o zi speciala. Cursa a fost minunata , fara evenimente neplacute fara accidentari ale sportivilor , fara ploaie si alte fenomene meteo care ar fi putut pune in pericol buna desfasurare a evenimentului.

 

Am plecat de la stadion cu aparatele pline de imagini si cu convingerea ca ziua s-a incheiat si ca urmeaza o seara linistita si apoi o noapte lunga de somn.

 

Nu a fost sa fie , am avut parte de-o surpriza placuta care ne-a modificat programul de leneveala ce il pregateam.

 

Am primit o invitatie speciala din partea unui sportiv special. Am sarbatorit ( echipa motospeed.ro ) ziua lui Alexandru Toma chiar la el acasa , alaturi de familie si de cativa alti prieteni.

 

Am avut ocazia sa stam de vorba cu Sandu in afara pistei , in afara castii si echipamentului de protectie. Am stat de vorba cu omul Alexandru Toma , sportiv trecut demult de prima tinerete care se incapataneaza sa se pastreze aproape la fel de proaspat pe pista ca in urma cu 10-15 ani. Am aflat astfel ca Sandu iubeste plimbarile cu barca si pescuitul aratandu-ne totodata si cele doua motoare de barca pe care le detine. Am aflat ca lui Tomita ii place electronica, fiind un autodidact in privinta asta, ca ii plac calculatoarele, ca ii plac filmele Science Fiction, fiind un mare fan al seriei Star Wars. Si nu trebuie sa uitam ca Sandu are si un prieten necuvantator: Cookie ... un caine roscat, cu fata de vulpe si caruia ii sunt facute toate poftele de catre Sandu.

 

Nu intotdeauna cariera de sportiv a avut numai parti bune, momentele grele si dureroase lasandu-si amprenta pe trupul lui: clavicula rupta, fractura de genunchi, ligamente rupte, cap spart ... asta la o prima vedere a semnelor lasate pe trupul lui.

 

In aceasta seara Sandu ne-a mai confirmat o teorie . Si anume ca indiferent cum ar fi si ce s-ar intampla, familia este intotdeauna pe primul loc. Cei doi copii la inceput de drum sunt dovada vie a faptului ca Sandu si-a dedicat intreaga activitate pentru binele copiilor sai si al familiei sale.

 

Nu am putut rata momentul in care Sandu a tinut sa ne arate colectia sa de trofee adunate intr-o viata de motociclist si am tras cateva cadre , pentru posteritate 🙂 . Aranjate una langa alta pe langa scara interioara a casei , fiecare are o istorie , fiecare are o poveste , fiecare are o anumita incarcatura emotionala. Vrem sa impartasim cu voi aceasta experienta unica.

 

 

La Multi Ani Alexandru Toma - maestru emerit al sportului cu motor in Romania!

 

Va lasam in compania imaginilor unice si deosebite de mai jos!

 

Echipa Motospeed.ro ( fotografii realizate de Nicusor Lazarica )

 

2 thoughts on “Profil de campion - Toma Alexandru

  1. ACEST SPORTIV AR TREBUI DECLARAT CETATEAN DE ONOARE AL ORASULUI BRAILA.FELICITARI SANDULE

  2. ASA ESTE ALIN ESTE UN OM CARE MAI DUCE SPORTUL BRAILEAN NOI MAI FACEM SPORT INCA O SUTA DE ANII SI TOT NU AVEM CE ARE EL TROFEELE ,DA NU VORBA DE TROFEE E VORBA DE ONOAREA LUI DE CAMPION

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *