Etapa a IV - a seniori si etapa a III - a juniori din CNI Open la dirt-track, Braila, 31 mai 2014

Sâmbătă după amiază, pe o vreme noroasă și destul de răcoroasă, aproape 1000 de iubitori ai dirt-track-ului au fost prezenți pe stadionul Municipal la etapele a III-a de juniori și a IV-a la seniori din cadrul Campionatului Național Individual. De la ora 15.00, s-au întrecut juniorii, iar de la 16.30 au început manșele seniorilor. Din păcate, probabil și datorită faptului că etapa era programată inițial pentru 24 mai și amânată pentru 31 mai, o parte dintre sportivii din Bulgaria și Ungaria nu au mai venit la această etapă de la Brăila. La juniori au participat doar 7 sportivi, care s-au întrecut în tot atâtea manșe. După cele șapte manșe pe primul loc s-a clasat Gabriel Comănescu de la CSM Brăila, cu 6 puncte, acesta câștigând toate cele trei manșe în care a alergat. În finală s-au mai calificat Andrei Popa de la CSM Brăila și Ionel Văleanu, un brăilean care anul acesta concurează pentru CSTA București, ambii cu câte 4 puncte. Finala a fost câștigată de Gabriel Comănescu, urmat de de Andrei Popa, iar pe locul 3 s-a clasat Ionel Văleanu. De la ora 16.30 au început întrecerile din etapa a IV-a a CNI de seniori, în care au fost înscriși 13 concurenți. Au fost programate 13 manșe destul de spectaculoase, dar în care Milen Manev nu a alergat decât în prima manșă la care a fost programat. După cele 13 manșe pe primul loc s-a clasat Alexandru Toma de la CSM Brăila cu 12 puncte, brăileanul câștigând toate manșele în care a concurat, fiind urmat de Adrian Gheorghe de la CSTA București cu 11 puncte, acesta fiind întrecut în manșa a 12-a de Sandu Toma, cei doi fiind calificați direct în finală. Pentru semifinală s-au calificat Gabriel Comănescu de la CSM Brăila cu 9 puncte, brăileanul câștigând două dintre manșele la care a concurat, urmat de Fogas Imre sr. de la Voința Sibiu, tot cu 9 puncte, Florin Barabașu de la CSTA București cu 8 puncte și veteranul Gheorghe Stănel de la CSM Brăila, tot cu 8 puncte. Semifinala a fost câștigată de Comănescu, urmat de Fogas Imre sr., cei doi calificându-se în finală alături de Toma și Adrian Gheorghe. Finala a fost una spectaculoasă, Toma și Gheorghe luptându-se până la ultima turnantă pentru locul 1, pe care în cele din urmă și l-a adjudecat Alexandru Toma. Pe locul 2 în finală s-a clasat Adrian Gheorghe, iar locul 3 i-a revenit lui Gabriel Comănescu. În clasamentul general al punctelor în etapa a IV-a pe primul loc s-a clasat Alexandru Toma cu 15 puncte, urmat de Adrian Gheorghe cu 13 puncte, Gabriel Comănescu cu 10 puncte. Alexandru Toma se menține și în clasamentul general pe primul loc al seniorilor, luând o serioasă obțiune pentru a câștiga din nou titlul de campion național, brăileanul acumulând 56 de puncte, iar Adrian Gheorghe, ocupantul locului 2 a acumulat 50 de puncte. Aceasta a fost ultima etapă din cadrul CNI de dirt-track care s-a desfășurat la Brăila, celelalte etape urmând să se dispute la Sibiu. sursa: http://www.probr.ro/

5 thoughts on “Etapa a IV - a seniori si etapa a III - a juniori din CNI Open la dirt-track, Braila, 31 mai 2014

  1. Cu pasiune și devotament, sportivii au pus în evidență abilitățile lor în cadrul etapei de la Brăila, demonstrând că sunt adevărate talente în domeniul dirt-track-ului. Peluza aplaudând și susținându-i pe concurenții preferați și arătându-și astfel pasiunea pentru acest sport, dovadă a faptului că la Brăila se trăiește întotdeauna la superlativ. Mult succes pentru viitoarele etape ale campionatului!

  2. Foarte bine scris si detilizat. Aceasta din urma etapa din cadrul CNI de dirt-track s-a dovedit a fi una incitanta, cu foarte multe momente frumoase si spectaculoase. Sunt uimit de implicarea majoritatii iubitorilor acestei ramuri a motorsportului si de talentul sportivilor care s-au de dus la acesta etapa!

  3. Ce minunat a fost sambata la Braila! Spectacolul oferit de juniori si seniori a fost extraordinar, iar incercarile lor au incantat toti cei prezenti. Gloria invingatorilor le-a apartinut lui Gabriel Comanescu si Alexandru Toma care au castigat fiecare in categoria sa, iar obtiunea lor pentru marea finala este din ce in ce mai mare. Incurajari si mult noroc in continuare pentru participanti!

  4. Cu toate ca vremea a fost capricioasa, spectatorii s-au aratat incantati de performantele sportivilor prezenti la aceasta editie a Campionatului National Individual de dirt-track. Echipa CSM Braila s-a dovedit a fi cea mai puternica, obtinand rezultate remarcabile si castigand numeroase premii importante. Felicitari tuturor sportivilor pentru puterea de concentrare si anduranta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *